Workshops, poppenmaker & advies

Poppenspel is een zeer bijzondere vorm van theater maken. Je kunt het voor veel doeleinde gebruiken en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Welke vorm je ook kiest binnen het poppenspel, 1 ding blijft altijd belangrijk. Je wil je pop overtuigend tot leven laten komen.

MAAR HOE DOE JE DAT?

Om een pop tot leven te laten komen beginnen we met de basistechniek. Poppenspel is een heel technisch vak, maar wanneer je het onder de knie hebt, kan je het voor iedere vorm van poppenspel gebruiken. Het manipuleren van een object of pop kan ieder persoon leren door gebruik te maken de juiste techniek.
De basistechniek van het poppenspel draait om: hoe maak je contact met de pop, hoe laat je de pop tot leven komen, focus, ritme in beweging, emoties uitdrukken en het laten praten van de pop. Mijn specialiteit binnen het poppenspel zijn klapbekpoppen.
Dit zijn grote pratende poppen die je door middel van je hand laat praten.

WAT BIED IK AAN

Ik geef workshops, lessen, speladvies en trainingen aan beginnende en gevorderde poppenspelers of mensen die in hun vak gebruik maken van poppenspel voor diverse doeleinde.

POPPENMAKER

Voor iedere voorstelling ontwerp en maak ik de poppen. Hierbij kijk ik vooral naar functionaliteit en handzaamheid. Mijn creaties bestaan uit handpoppen, stang marionetten en bekkende poppen.

Voor advies over het maken van poppen of wil je een pop laten maken? Neem dan gerust contact op!